Мога ли да помогна като ДОБРОВОЛЕЦ?

Да, можеш! Скаутите приветстват желанието на нови доброволци, които искат да подпомогнат нашите дейности. Можете да се свържете през фейсбук страниците с местните скаутски групи, за да разберете какъв тип възможности за доброволческа дейност има във вашата област. Може да се свържете и директно с Управителния съвет чрез координатите за връзка, посочени в секция „контакти“. Например, доброволците при скаутите могат да бъдат от ръководители на групи до организатори на събития, от готвачи по време на лагери до счетоводители, които да ни помагат с финансите... Не е нужно да имате специални умения. Мотивацията да работите заедно с другите и да се учите от това е по-важна.

Как мога да основа Скаутски клуб?

За повече информация се запознайте с прикачените документи за нови клубове в секцията „библиотека“. За допълнителни въпроси – моля свържете се с нас чрез координатите за връзка, посочени в секция „контакти“.

Има ли СКАУТИ в МОЯ ГРАД?

Връзки към фейсбук страниците на част от Скаутските клубове в страната, можете да намерите на тази страница в секция „за нас“.

Колко е членският внос?

Членският внос привеждан на национално ниво за период от една календарна година е в размер на 15,00 лв.

Членовете на местно ниво събират също клубен членски внос, определен от Клубният съвет, който също има символичен характер.

Как се става СКАУТСКИ ВОДАЧ?

Званието Клубен скаутски водач се дава от Управителния съвет и се придобива след участие в установени от Организацията обучения. Задължително условие е навършено пълнолетие. Завършените успешно курсове дават право за регистрация на Скаутски клуб към ОБС. На клубно ниво преминалите курс опитни скаути, получават степени Патрулен водач и Заместник‐патрулен водач.