TELUS International Europe

telus nНа 10.02.2016 г. Общественият борд на TELUS International Europe (TIE) на церемония в София дари на Организация на българските скаути 5700 канадски долара в подкрепа на реализирането на проекта ”Скаутски център за екологично образование”.

„Беше наистина трудна задача да изберем най-добрите от многото подходящи проекти на толкова уважавани благотворителни организации в цяла България и Румъния. По време на двете ни сесии на гласуване, членовете на Борда прегледаха повече от 150 кандидатури. Това неоспоримо доказва, че неправителствените организации наистина допринасят за положителните социални промени в България и Румъния”, коментира Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Бордът обединява видни обществени лидери и членове на TIE, които всяка година ще вземат решения за това кои благотворителни инициативи ще бъдат финансирани, в зависимост от тяхното влияние за обществото. През 2016 г. селекцията на членовете се спря на 20 кандидатури измежду над 150 разгледани проекта. „Стремим се да намерим точния баланс между теми като околна среда, здравеопазване и образование. За мен образованието има голяма тежест, тъй като когато човек израсне необразован, това го лишава от много възможности. Опитваме се да помагаме на мислещи и активни хора да направят малка стъпка напред. Някои от тях правят повече от малка крачка и именно това е ролята на Обществения борд – да намерим тези зрънца, да ги покажем на обществото, да им помогнем да се развият и така да направим средата, в която живеем поне малко по-добра“, каза Левон Хампарцумян, председател на Обществения борд.“

Някои от членовете на борда са Магдалена Малеева, основателка на Горичка.бг, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на кампанията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“.

Tags: Новини