Да направим заедно света по-добър

donation
 
Откриваме дарителска сметка и ви призоваваме да отворите сърцата си, за да направим заедно света по-добър и да дадем подслон и надежда на страдащите!
Обединена Българска Банка
IBAN: BG21UBBS80021045858730
BIC: UBBSBGSF
Титуляр на сметката: Организация на българските скаути.
Основание за превода: подкрепа за бежанци

 

 

 

 

 

Организация на българските скаути, като част от Световната Организация на Скаутското движение (WOSM) – най-голямата младежка неправителствена органзация в световен мащаб, предоставя безвъзмездно своя сграден фонд и леглова база за настаняване на хора, бягащи от военните действия в Украйна.
Мирът винаги е бил основна ценност на скаутското движение. Наш дълг е да дадем всичко от себе си, за да го опазим. Нашата организация винаги е била ръководена от принципите за взаимопомощ, единство и закрила на уязвимите групи хора.

 

 

 

 

 

Скаутите от всички клубове в България се включат в инициативата за подпомагане на бежанците от Украйна, нуждаещи се от подслон и подкрепа. Границите ни минават хора, изпълнени с надежда и търсещи спокойно убежище, което ние можем да им осигурим. Всички скаутски клубове са готови да се включат с непрекъснат доброволен труд в скаутския център, свързан с настаняването, поддържането, логистиката и изхранването на бежанци. Доброволците от скаутските клубове в страната са готови да помогнат и с лични дарения, организирането на кампании по набиране на финансови средства и материали от първа необходимост, за преодоляване на предстоящата хуманитарна криза.

 

 

 

 

 

Въпреки наличното ни оборудване, то няма да е достатъчно и се нуждаем от вашата подкрепа, човечност и добрина. На първо време най-спешни са средства за бърз козметичен ремонт за трансформиране на скаутския център в бежански лагер, трябва да се осигури закупуването на храна, вода, медицински и хигиенни материали, за неопределено дълъг период. Трябва да осигурим и допълнителни средства за отопление на помещенията (на ток по новите високи тарифи).

Tags: Новини