Зимните лагери на скаутските клубове

Ето че и тази година преминаха зимните лагери на скаутските клубове от Организация на българските скаути! ❄️ Ето какво направиха нашите смели скаути:
 
- Скаутски клуб "Албатрос", гр. Варна и Скаутски клуб "Креслив орел" Шумен се потопиха в магията на кралството на Снежната кралица с вълшебен лагер на хижа Извора-Беклемето. Те проследиха стъпките на различни горски обитатели🐾, научиха се как да реагират в случай на лавина, тестваха скаутските си умения за спасяване с помощта на възел булин🪢, както и строиха иглу🧊.
 
- Скаутски клуб "Владислав Варненчик" Варна, Клуб "Родопски Скаут" - Смолян и Скаутски клуб "Пещерен мечок" проведоха заедно своето снежно приключение в уюта на хижа Химик. Младите магьосници учиха нови заклинания 📜 и си изработиха магически пръчици🪄, с които да побеждават тъмнината и да помагат на хората като истински скаути. ⚜️
 
- Prista Scouting - BG Russe потеглиха рано към снежната хижа Българка. Там те се учиха да палят огън🔥, пързаляха се по заснежените хълмове🛷 и играха весели игри.
 
- "Скаутски клуб " Кафяв мечок " проведе своя зимен лагер по повод световния скаутски ден. Скаути и приятели преживяха невероятни мигове в игри, походи, скаутски дейности и история. За всички участници беше изключително важен момента на даване на скаутско обещание в Шияковския манастир, където Левски е бил два пъти и е създал тайни комитети.
Децата бяха изключително запленени от проведения лагер и с нетърпение очакват следващия .
winter camps2

Tags: Любопитно